MT Højgaard

En fleksibel storageløsning til Danmarks største entreprenørvirksomhed.

IT driftschef hos MT Højgaard, Jesper Palner, fortryder ikke et sekund, at valget faldt på Motus, da MT Højgaard skulle vælge leverandør til virksomhedens nye storage-løsning.

-Motus var klart bedst, da det kom til at imødekomme vores behov og give os de svar, vi havde brug for – præcis da vi havde brug for dem, siger Jesper Palner.

Motus og IBM skilte sig ud som et oplagt valg, da det stod klart, at virkeligheden var ved at overhale MT Højgaards gamle storage-løsning indenom. De galoperende mængder af data gjorde det bydende nødvendigt for Danmarks største entreprenørvirksomhed at se sig om efter en helt ny løsning.

-Med IBM XIV har vi fået nøjagtig hvad Motus lovede os - til tiden, uden problemer og med en driftstabilitet, der har givet vores driftsteknikere overskud til at beskæftige sig med  andre ting. I den forstand er det meget svært at sætte en finger på noget som helst, siger Jesper Palner, som med tilfredshed konstaterer, at MT Højgaard i dag har en storageløsning, der rækker langt ud i fremtiden.

Anderledes storage

Det var på et seminar i USA, at Jesper Palner første gang stødte på den storage-løsning, han selv ville have designet, hvis han kunne. IBM XIV adskiller sig på en række afgørende punkter fra andre storage-løsninger, men det var først og fremmest den skalérbare fleksibilitet, der sprang MT Højgaards IT driftschef i øjnene.

Modsat andre storage-systemer, har IBM XIV en modulær opbygning, som udelukkende består af standardkomponenter. Det betyder at det både er nemt og økonomisk at skalere kapaciteten efter virksomhedens aktuelle behov. Samtidig er IBM XIV et prækonfigureret system, hvor alle licenser og og funktionaliteter er inkluderet.

-Jeg er ikke stødt på den form for fleksibilitet i andre systemer og det blev i virkeligheden udslagsgivende for vores valg, siger Jesper Palner og peger på, at det var vigtigt for MT Højgaard ikke at binde sig til en stor og dyr løsning, som i sit design var låst til et specifikt behov.

-MT Højgaard er en projektvirksomhed. Det betyder at vores aktivitetsniveau svinger hele tiden. Derfor kender vi heller ikke vores præcise behov. Vi ved i princippet ikke, hvor meget pres der er på organisationen – og på vores systemer – 12 måneder ude i fremtiden. Derfor må vi nødvendigvis prioritere fleksibilitet i vores IT-systemer, både af hensyn til driften og økonomien.

Perfekt leverandør

Jesper Palner understreger, at det er meget vigtigt for MT Højgaard at reducere antallet af ubekendte, netop fordi MT Højgaard opererer i en meget omskiftelig virkelighed.

-Planlægning er helt afgørende. Det er et simpelt spørgsmål om ikke at komme under større pres end højst nødvendigt. Derfor er det også afgørende vigtigt, at vi kan regne med vores leverandører – at tidsplaner bliver overholdt, at kommunikationen er god og at rådgivningen er kvalificeret og præcis. Og det gælder selvfølgelig ikke mindst, når vi laver større ændringer i vores centrale IT-systemer.

I den forstand har Motus været den perfekte leverandør, fastslår Jesper Palner og påpeger, at det kun tog én uge at implementere den nye IBM XIV storage-løsning – under fuld drift og uden nedetid.

MT Højgaards stigende storage-behov skyldes først og fremmest en stigende mængde billed- og video-dokumentation samt et nyt og meget detaljeret 3D projektværktøj, som beskriver byggeprojekter næsten ned til sidste skrue.