Lalandia

IT skal fungere upåklageligt, så de godt 1,2 millioner årlige gæster i Danmarks største badeland får en optimal oplevelse. Motus har leveret storage og backup til Lalandia i både Billund og Rødby

- Vi skal være så usynlige som muligt og sørge for, at vores kollegaer bruger tid på gæsterne. Ikke på IT.

Sådan lyder svaret, når man spørger John Saxfjed Wegge, IT-chef hos Lalandia A/S om virksomhedens overordnede IT-strategi. Med den strategi for øje er nøgleordene stabilitet, oppetider, fleksibilitet og tryghed, når det gælder valg af IT-løsninger hos Lalandia.

For de mange data, som den seks mand store IT-afdeling hos Lalandia tager hånd om, er af vital betydning for den daglige drift i de to feriecentre i Rødby og Billund. Det gælder alt fra e-mails, alle gæstedata – herunder bookinger og gæstearmbånd til samtlige kasseapparater i butikker og restauranter i Lalandia. De to feriecentre har årligt over 1,2 millioner gæster – hvoraf 70 procent booker deres ophold online. Et tal, der konstant vokser. Hjemmesiden Lalandia.dk har årligt 3,4 millioner brugere.

- Mine folk i IT-afdelingen skal kunne servicere stort set alt. Tidligere kørte vi med et traditionelt agentbaseret backupsystem, men det var teknisk vanskeligt at gå til, tungt at arbejde med og svært at administrere. Test af daglig backup var tit en tung og langsommelig proces, og vi havde brug for ekstern hjælp, hvis vi skulle restore. Så vi søgte efter mere stabilitet og tryghed, fortæller John Saxfjed Wegge.

Stor fleksibilitet

Efter afsøgning af markedet faldt valget på en Veeam-løsning – leveret af Motus.

- Vi har fået en Veeam-backupløsning i kombination med ren online storage, hvor vi tidligere havde besværlig båndstorage. En løsning, vi har spejlet på de to centre, så Rødby tager backup af Billund og omvendt, fortæller John Saxfjed Wegge.

Han er overordentlig tilfreds med løsningen.

- Det fungerer upåklageligt. På storage har vi fået mere plads, og vi kan bedre flytte data rundt, og med Veeam har vi fået et meget fleksibelt backupsystem, som vi kan skalere, som vi har lyst.

- Samtidig er Veeam nemt at administrere, og nu kan alle i IT-afdelingen gå ind og arbejde med de daglige rutiner. Med det gamle system fik vi både hvidt hår og langt skæg, hvis vi havde brug for restore, fortæller John Saxfjed Wegge.

Så Veeam-løsningen har givet Lalandia såvel ro i maven som tryghed.

- Til forskel fra tidligere er vi nu helt sikre på, at vores backup er valid, og samtidig giver Veeam tryghed i forhold til IT-revision, fordi det er så nemt at tilgå data, siger John Saxfjed Wegge.

Et fortrinligt samarbejde

Selvom Motus aldrig tidligere havde leveret IT-løsninger til Lalandia, blev de alligevel udvalgt som leverandør af den nye storage- og backupløsning.

- Jeg fik anbefalet Motus i mit netværk, som et IT-firma, der er rigtig gode til at forstå kundens behov, og som IT-chef har jeg brug for en leverandør, der skræddersyr en løsning til lige præcis mit behov, mener John Saxfjed Wegge.

På anbefalingen tog Lalandia en snak med Motus, og med en god dialog fra begyndelsen, nyttige forslag og efterfølgende et fortrinligt samarbejde om design af den endelige løsning lå valget af Motus lige for.

- Det passede, hvad netværket sagde: Motus har en helhedsforståelse som få. De er gode til at sætte sig ind i kundens forretning og se, hvad lige præcis Lalandia har brug for.

- Ydermere er Motus fagligt dygtige. De holder, hvad de lover, og hele forløbet er kørt uden problemer – ulig, hvad jeg har oplevet med tidligere leverandører, siger John Saxfjed Wegge.

Problemløs implementering

Forløbet omkring implementering af den nye storage- og backupløsning forløb til UG.

- Vi installerede det nye system, da vi havde lukket i begge centre nogle dage i januar. Indkvarterede Motus’ tekniker i et af vores feriehuse i en uge og kørte en smule test. Der var ikke behov for et længere testforløb, for Veeam er bare rigtig nem at arbejde med, fortæller John Saxfjed Wegge.

Løbende har Motus ydet rådgivning, sparring og optimering af løsningen.

- Det har været et super godt forløb hele vejen igennem. Systemet har indfriet vores forventninger, alt klappede, og jeg kan klart anbefale Motus til andre virksomheder, slutter John Saxfjed Wegge.

"Jeg fik anbefalet Motus i mit netværk, som et IT-firma, der er rigtig gode til at forstå kundens behov, og som IT-chef har jeg brug for en leverandør, der skræddersyr en løsning til lige præcis mit behov."