Floating Power Plant

Med Motus Online Services har Floating Power Plant fuld sikkerhed for deres vigtige data i firmaets udvikling af bølge- og vindenergi. 

Når man som virksomheden Floating Power Plant er i fuld gang med at udvikle en ny form for bølgeenergi-anlæg med tilhørende vindkraft, er data af helt afgørende betydning.

Når firmaet samtidig kun har få ansatte, men til gengæld en lang række eksterne partnere med i udviklingen, kræver det både hurtig, nem og sikker adgang og opbevaring af de vigtige data. Derfor har Floating Power Plant med hovedkontor i Nakskov på Lolland siden 2010 valgt at lægge al backup hos Motus Online Services. Et diskbaseret system, som sikre lynhurtig backup og restoretider, og som med placering i et eksternt datacenter - væk fra både Motus og Floating Power Plant - sørger for, at data fortsat findes, hvis uheldet skulle være ude.

Ansvar på plads

- En udviklingsvirksomhed som vores måler uhyggelige mængder at data, og mister vi vores data, er det ikke længere noget, der hedder Floating Power Plant. Så vi skal være helt sikre på, at vores backup er i orden, konstaterer Anders Køhler, adm.direktør hos Floating Power Plant. Med backup via Motus Onlie Services har Floating Power Plant fundet en løsning i forhold til de vigtige data.

Ifølge Anders Køhler er det samtidig en økonomisk billig løsning, og så sikre backupløsningen en klar ansvarsfordeling.

- Når vi måler på vores testanlæg, går nogle data til Risø, andre til Siemens Industry med videre, og der må ikke være nogen form for usikkerhed omkring, hvem der sørger for backup af vores data. Med Motus Online Backup har vi fuld sikkerhed for, at der bliver lavet backup af alle data, forklarer Anders Køhler. For en mindre virksomhed uden it-ressourcer ser Anders Køhler det også som en lettelse, at ansvaret for backup er fjernet fra medarbejdernes skuldre.

Stadig flere data

Motus Online Services fungerer som en browser, som kunderne selv kan gå ind i, og for Floating Power Point bliver sikkerheden og tilgængeligheden omkring data kun vigtigere i fremtiden. Firmaets ansatte, en arbejdende bestyrelse og medarbejdere fra de mange eksterne partnere som Siemens Industry, Fritz Schur, Jotun, Dong Energy, Risø/DTU er i gang med at opbygge en række joint-ventures i USA, Australien og Brasilien. Det betyder, at stadig flere mennesker skal have adgang til data, og stadigt flere data skal sikres.

Hele formålet med Floating Power Plant er at udvikle og føre opfinder Hans Marius Pedersen's idéer omkring bølgeenergi ud til en kommerciel succes. Foreløbig er to offshore testfaser med Poseidon 37 - et flydende bølgeenergi-anlæg på 37 meter gjort færdig. Det første kommercielle anlæg i 80 meters bredde og en installeret effekt på 4MW ventes opsat omkring årsskiftet 2014/2015 - ud for den franske eller spanske kyst.

- Motus tænker før os

Mens medarbejderne for Floating Power Plant arbejder på fuld tryk med at udvikle teknologi og parallelt opskalere til det første kommercielle anlæg samt sikre det kommercielle grundlag, sørger Motus for firmaets it-systemer.Motus har driftsansvaret for alt it hos Floating Power Plant.

Ud over backupløsningen tager Motus sig af hele virksomhedens netværk, servere og storage.- Som en mindre virksomhed med fokus på udvikling har vi valgt at outsource it-funktionen til Motus, som i den grad har formået at understøtte vores forretningsudvikling. De tænker før os og finder løsninger på problemer før vi selv ser dem, siger Anders Køhler.

For ham er Motus langt mere end en leverandør, han ser dem som en samarbejdspartner.- Vi har dyb tillid til Motus. Deres holdning til service er unik. Det samme er deres forståelse for, hvad vi er for et firma, og hvilke behov vi har.