DTU

Danmarks Tekniske Universitet er i gang med at centralisere store dele af deres data. Motus har designet, leveret og implementeret Veeam backupløsningen, der foreløbig håndterer 800 virtuelle servere

Med 10.300 studerende og 5.800 medarbejdere i en fælles mission om at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet har Danmarks Tekniske Universitet (DTU) høje krav til deres IT. Både når det gælder driftsstabilitet, oppetider og fleksibilitet. For på DTU skal IT-systemerne understøtte såvel undervisere som elever og ikke mindst universitetets omfattende frie forskning. Tidligere har hvert institut selv stået for deres IT, men de senere år har den overordnede IT-strategi handlet om på den ene side at give plads til det unikke og det specielle på hvert enkelt af universitets faglige institutter og centre, men samtidig få mere IT for færre penge.

- Så vi er i gang med en proces, hvor vi standardiserer og konsoliderer IT-løsningerne for at få mere IT for pengene. Vi centraliserer, men aldrig på bekostning af de faglige miljøer, og det er frivilligt for de enkelte institutter, om de vil bruge os, og hvor meget de vil bruge os, fortæller Joakim Christoffer Allerup, leder af Infrastruktur Services i DTU’s afdeling for IT Service.

Forretningsmæssige krav

I centraliseringsprocessen og i en verden, hvor mængden af data er i eksplosiv vækst, var der brug for en ny backupløsning til universitetets IT-infrastruktur.

- Tidligere brugte vi snapshot-teknologi og lavede backup via krydsreplikering. En væsentlig dyrere løsning, som ikke længere matchede vores behov.

- Derudover ville vi gerne kunne bruge billig online storage i stedet for dyr storage ved at kunne rykke vores exchange miljø fra et fysisk miljø til et onlinemiljø, og samtidig havde vi et ønske om hurtigere restore, forklarer Joakim Christoffer Allerup om baggrunden for valget af en Veeam backupløsning.

For netop Veeam kunne matche DTU’s forretningsmæssige krav til deres backup- og storagesystemer.

- Veeam kunne opfylde vores behov, der var mulighed for en specialdesignet løsning, mulighed for single item restore, og samtidig var Veeam-løsningen den mest priseffektive, siger Joakim Christoffer Allerup.

Skræddersyet løsning

At netop Motus blev valgt som leverandør af Veeam backupløsningen, der foreløbig håndterer 800 virtuelle servere, handler om flere ting. Dels havde Motus de foregående otte år leveret storage, backup og infrastruktur til DTU, så det var en kendt leverandør. Samtidig gav Veeam mulighed for en skræddersyet løsning.

- Det handler dels om tryghed i samarbejdet. Vi kendte Motus og var glade for samarbejdet, og med valget af Motus fik vi en leverandør, der kunne levere under eksisterende rammeaftaler, og vi behøvede derfor ikke gå i udbud. Samtidig gav Veeam os mulighed for at få præcis det på alle niveauer, som vi havde behov for.

- Dertil kommer, at Motus kunne levere til en god pris, og vi havde en meget udbytterig dialog op til valget af backupløsning, fortæller Joakim Christoffer Allerup.

Motus forstår os

Han er glad for såvel valget af Veeam som valget af Motus til at designe, levere og implementere Veeam-løsningen.

- Vi er rigtig glade for valget, og det lever til fulde op til vores forventninger. Løsningen er langt mere effektiv. Vi har fået meget lettere og hurtigere restore, og så er det et administrerbart nemt system, siger Joakim Christoffer Allerup.

Motus har han kun rosende ord at sige om.

- Motus ved, hvad de snakker om. Samarbejdet fungerer upåklageligt, og vi har fået rigtig god vejledning.

- Samtidig fokuserer Motus ikke bare på bundlinje. De fokuserer på, hvad der er godt for kunden. De forstår os og forstår, hvad vi laver, og så virker det som om, alt kan lade sig gøre – også selvom vi som kunde finder på noget specielt, pointerer Joakim Christoffer Allerup.

Anden løsning på Risø

Pt. leverer DTU’s afdeling for IT Service netværk og telefoni til 100 procent af DTU, men kun IT til omkring 60 procent.

- På sigt tror jeg, vi kommer op og ligge på omkring 80 procent, som vi vil stå for. De resterende 20 procent omfatter meget specielle IT-løsninger til de enkelte institutter, hvor det giver mere mening, at de ligger ude decentralt, mener Joakim Christoffer Allerup. Ud over løsningen til backup af DTU's virtuelle miljøer hos Infrastruktur Service har Motus også leveret en separat backupløsning til DTU Risø Campus - en offline tapeløsning til backup af ikke-virtualiserede miljøer hos DTU.