SKI 02.19 SaaS-Cloud

For at kunne opfylde det offentliges stærkt stigende behov for indkøb af softwareservices med et stærkt udvalg af funktionelle tillægsydelser til konkurrencedygtige priser, er Motus udvalgt af SKI som leverandør af Saas, med særligt fokus på vores kerneydelse - BaaS. 

Det betyder, at I som offentlig virksomhed eller institution kan vælge Motus som leverandør af Backup as a Service, hvor vi i dag er blandt Danmarks allerstørste og mest professionelle udbydere og hoster mere end 35 PB data i vores to datacentre i Taastrup og Aarhus. 

 

Motus kan som leverandør på 02.19 SaaS-Cloud tilbyde remote backup af servere, fysiske enheder og hele Datacentre. Desuden hybrid backup hvor der dels er et lokalt repository for hurtig restore, samt en cloud backup hos Motus for datasikkerhed og arkivering.

Endvidere er der mulighed for georedundante backups/arkiver, således at Motus placerer data på 2 forskellige datacentre i Danmark.

Data placeres altid på moderne backup platforme, f.eks. større storage systemer, PBBA (Purpose Built Backup Appliance), tape robotter mm.
Motus leverer cloud backup fra andre cloud tjenester, eksempelvis Microsoft Azure, Microsoft O365, AWS, Salesforce etc.

Der er både mulighed for at tage backup til Motus’ shared service miljøer, samt til vores shaped service, hvor myndigheden har mulighed for at få dedikeret adgang til cloud systemer for 100 % isolation fra andre.
Data er krypterede og Motus Backup løsning er ISO 27001 certificereret for maksimal sikkerhed.

Der er mulighed for at integrere med en række funktionelle tillægsydelser, der tilsikrer at den enkelte myndighed kan få opfyldt krav og serviceniveauer til backup, samt integration med
eksterne systemer, mm.

Systemerne kan overvåge, styre og rapportere sikkerhedshændelser, herunder interagere med helpdesk og en lang række eksterne systemer.
Der er mange muligheder for at styre interne processer, udvikling og test samt dokumentere hændelser i myndighedens IT-systemer. Cloud backup, backup af data fra Myndighedens egne IT-systemer såvel som eksterne IT-systemer, eller cloudbaserede systemer som cloudbaseret lagring.

Der er understøttelse for IT udviklings- og driftsopgaver, f.eks. ved hjælp af backup cloner, der giver mulighed for at strømline udviklingsopgaver og teste funktionalitet inden idriftsættelse, såvel som mulighed for øjeblikkeligt at komme tilbage til udgangspunktet, hvis en udvikling eller ændring i myndighedens systemer medfører uhensigtsmæssigheder.

Der er mulighed for backup og scanning af e-mails, såvel lokale e-mails hos myndigheden såvel som data i cloud tjenester som eksempelvis MS O365. Beskyttelse af Endpoint enheder som f.eks. smartphones, bærbare og tablet enheder.
Det understøttes at indsamle og mærke data for senere fremfinding.

 

Funktionelle tillægsydelser

Veeam backup, herunder:
Cloud Backup fra On premise til Motus, Veeam VBO (O365 backup),
backup af cloud
Services som MS Azure, AWS, med mere

Netapp Backup, herunder:
Snapvault fra On premise miljøer til Motus,
Backup af Netapp Cloudbaseret storage
Backup af cloud services som MS O365 med mere

Dell EMC backup,herunder:
EMC Spanning, Datadomain, Isilon, Onpremise løsninger, cloud miljøer med mere

Commvault Backup, herunder:
Cloud Backup fra On premise til Motus, Backup af cloud tjenester, off site backup kopier, Airgap med mere

Generel Backup med agenter:
Backup af cloud services, Azure, Amazon, Salesforce, etc.
IBM Spectrum Protect backup af On premise løsninger, cloud backup, leje licenser med mere.

Tape og Disk Backup
Mange forskellige varianter

NAS backup

Med flere